torstai 28. helmikuuta 2013

Räps räps filmaten.

Dokumentaarinen Valokuvaus. Siinäpä juttu joka tuntuu herättävän pulinoita puolesta ja vastaan. Valokuvaus on monilla pariskunnilla ehdottomasti siellä "panosta"-listalla, toiset ovat valmiita pihistämään ja heille riittää miljööpotretit. No me kuulumme siihen ensimmäiseen joukkoon, eli haluamme ulkopuolisen valokuvaajan ikuistamaan päivämme. Budjettikysymyksistä johtuen muutama valokuvaaja kuitenkin jouduttiin karsimaan pois heti alkuunsa (ah, sydämessä raapaisee vieläkin).

Meidän tuttavapiiristä löytyy jokunen valokuvaaja, mutta molemmille oli selvää, että kuvaaja on tultaa ulkopuolelta. Kihlajaiskuvissa huomasimme, että pystymme vapautumaan silloin paremmin. Hassuahan tässä on se, että monille pareille asia tuntuu olevan päinvastainen.

Vuoden 2010 hääkuva.
Rakastan valokuvia. Oli kyse sitten baari-illasta tai lounaasta niin kuvia on saatava. Ja MONTA.  Ja eri ilmeillä Ja eri kuvakulmilla. Ja ihan jokaisen kanssa. Mielestäni kuvia on ihana katsoa,  ja hauskoja, ikimuistoisia hetkiä on ehdottomasti saatava talteen, mutta itseltäni ei löydy intoa ja aikaa alkaa harrastamaan valokuvausta yhtään hyvin alkeellista amatööritasoa pidemmälle. Oma kuvaus siis tapahtuu täysin digipokkarin ja kännykän varassa. Siksi arvostankin suuresti valokuvaajien ammattitaitoa.

Suomessa on ihan mielettömän upeita häävalokuvaajia ja kaikkia kuvia selatessa huomaan miettiväni, että "tuollaisen kuvan haluan" ja "tuon" ja "tuon kanssa".

Itse käytin kanssasiskobloggaajien tietotaitoa hyväksi, mutta ajattelin päivitellä tähän myös muutaman kuvaajan ja heidän hinnastojaan. Lähettelin tarjouksia noin kymmenelle kuvaajalle. Minulta ei siis listauksesta  löydy muutamaa suosittua valokuvaajaa, koska niin upeita kuin heidän kuvansa ovatkin, en saa sulhon hyväksyntää budjettiasiassa. Eli listauksessa siis suosikkikuvaajiamme (sattumanvaraisessa järjestyksessä ;)), joiden dokumentaariset hääpaketit ovat alle 1000 euroa. Saamieni tarjousten, monen monen suosituksen ja kuvan katselun jälkeen päädyimme omaan TOP-kolmoseen: Antti Ekolaan, Samuli Miettiseen ja Ville Honkamäkeen.

1. Antti Ekola
Antti on palkittu, pitkän kokemuksen omaava valokuvaaja. Mielestäni Ekolan kuvissa on ihana tunnelma. Tämä hinnasto on hänen sivuiltaan.

Aamun valmistelut & Kirkko & Juhla & Potretti, alkaen 890e sis. ALV (24%)
- Suunnittelupalaveri hyvissä ajoin ennen hääpäivää
- Aamun valmistelujen kuvaus aina kampaajalta / meikkaajalta alkaen
- Vihkitoimituksen kuvaus
- Potrettikuvaus miljöössä valitsemassanne ympäristössä
- Hääjuhlapaikalla kuvaaminen
- Kuvien täydellinen jälkikäsittely
- Kaikki kuvat CD/DVD:llä tiedostoina täydellä teettämisoikeudella.
- Sisältää 8-14h kuvausta

2. Samuli Miettinen
Samuli minulle vinkattiin facebookissa. Rakastuin kuviin, tunnelma ja ilo välittyvät samantien. Miettisellä ei ole tarjousta esillä nettisivullaan, mutta sähköpostiin tarjouksen sain ja erittäin loistava hinta-laatu -suhde miehellä.

3. Ville Honkamäki
Villen löysi itseasiassa sulhoni naimisiin.infon valokuvaajaketjusta. Ville on vielä suhteellisen tuore tuttavuus alalla, mutta hänen kuvansa ovat persoonallisia ja hauskoja. Villen hinnaston löytää täältä:

Dokumentaarinen hääkuvaus (koko päivä hääparin mukana, sis. valmistelut, vihkikuvauksen, miljööpotretit ja kuvauksen juhlapaikalla) 699 e
- Kuvien toimitus salasanasuojatun verkkogallerian kautta (verkkogalleria käytettävissä vuoden ajan kuvien toimittamisen jälkeen)
- Rajoittamaton teettämis-/tulostuttamisoikeus kuville (saat teettää esim. juhlien kiitoskortit haluamassasi paikassa)
- Toimitettavat kuvat tulevat olemaan täysikokoisia, jälkikäsiteltyjä kuvia. Toimitan pakettien yhteydessä myös valmiiksi web-käyttöön soveltuvat kuvat.
- Hää- ja kihlakuvapaketit sisältävät edellämainittujen asioiden lisäksi suunnittelupalaverin.
- Hääkuvauspakettien yhteydessä toimitan myös pienen, n. 5-10 kuvaa sisältävän, kuvasetin kahden vuorokauden sisällä kuvauspäivästä. Kuvapaketin suuntaa-antava sisältö voidaan sopia etukäteen, mutta paketin tarkoitus on, että esim. sosiaaliseen mediaan saa kuvia jakoon pian juhlien jälkeen.

Lisäksi saimme valokuvaajat.fi sivuston kautta saimme oikein hyviä tarjouksia.

Meidän TOP-kolmosesta valitsimme elokuisiin häihimme kuvaajaksi Ville Honkamäen. Ville on itseoppinut espoolainen kuvaaja, joka sai kunniamaininnan kuvastaan "Something Old" vuoden 2013 Hääkuvakisassa. Olen erittäin innokas ja iloinen valinnastamme.

Villen kanssa yhteydenpito on ollut todella sujuvaa ja olen varma, että hän vangitsee visiomme upeasti kuviksi. Villen blogi ja kuvia voi nähdä: www.villekuvaa.com.

"Something Old", Ville Honkamäki.


Vuoden 2013 hääkuvien parhaimmisto löytyy täältä. Ihailkaa <3 Vuoden 2010 hääkuvasaldoa löytyy täältä ja vuoden 2011 täältä.<3 Päivän fiilis-kuva:

Kuva

5 kommenttia:

 1. Me varasimme häihimme Samuli Miettisen häävalokuvaajaksemme. Rakastuin Samulin kuviin heti, kun näin hänen kokoamansa Web-gallerian ystäviemme häistä muutama kesä sitten.

  Samulin kanssa on ollut helppo pitää yhteyttä ja hän on vastannut kaikkiin askarruttaviin kysymyksiin viipymättä. Koska kuvauksen hinta oli kohdillaan ja kuvausajassa oli joustavuutta valitsimme Samulin kuvaamaan myös omat häämme.

  VastaaPoista
 2. Joo aivan ihania kuvia ja oikein hyvän tarjouksen Samuli esitti :) Me olimme jo valinneet kuvaajan ja Samulikin olisi itseasiassa ollut varattuna meidän päivänä..

  Saatte varmasti upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Ville Honkamäki onkin ihan uusi tuttavuus, vaikka itsekin vielä tässä taannoin käytin paljon aikaa hääkuvaaja etsiessä. Kiva kun teit tämän postauksen, tästä voi olla monelle apua ja teillekin tulee ihan varmasti upeat kuvat! :)

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti on apua :) Joo minäkin selailin paljon kuvaajia ja usin myös löytää kuvaajia, jotka eivät ole niin tunnettuja :) ...vielä! :D

  VastaaPoista
 5. Do you need to go to a prom? And you want to buy a beautiful prom dress but only to find all of these in the shops are too expensive. So come to have a look there http://www.anidress.com/ You will not be disappointed.

  VastaaPoista