keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Kakku vastaan karkki

Suuruudenhulluus täällä taas nostelee aamuyön tunteina päätään. Kiitos kuumeilun, olen nukkunut koko illan ja unirytmi on aivan sekaisin.. Joten mitäpä muuta sitä tekisikään yön pikkutunneilla kuin hääsuunnitelmia silloin kun uni ei tule silmään.

Jossain aiemmassa kirjoituksessa taisinkin jo väläyttää, että haluan karkkibuffetin. Jäisikin vain siihen.. Haluan nimittäin myös kakkubuffetin.

Karkkibuffethan on jo hyvin vakiintunut tapa häissä myös Suomessa. Karkkibuffet maistuu monelle iästä katsomatta ja hyvin toteutettuna tukee hääjuhlan teemaa. Olen huomannut, että moni hääpalveluita tarjoava yritys on nostanut myös karkkibuffettia esiin. Olenkin törmännyt karkkiastioiden vuokraamiseen ja olin itsekin aluksi ajatellut vuokraavani astiat, kunnes tajusin, että meiltä löytyy kotootakin jo vaikka kuinka monta eri purnukkaa. Olen ajatellut liittää niihin jonkun yhdistävän tekijän: nauhan, pitsiä tai jonkun koristeen. Olen löytänyt oikein näppäriä ja hauskoja vinkkejä karkkibuffetin toteuttamiseen Amoriinin sivuilta ja muista blogeista.

Karkkibuffetissa vain mielikuvitus on rajana.. Purnukoihinhan ei tarvitse laittaa vain karkkia: keksit ja suolaiset naposteltavat sopivat myös oikein hyvin.

Sen sijaan, että keräisin tähän mitä huikeampia kuvia erilaisista buffeteista, listaan mielummin inspis-kuvia, joista itse olen löytänyt toteuttamiskelpoisia ideoita. Ajanpuutteen takia olen muutenkin tässä blogissa pyrinnyt keräämään lähinnä vinkkejä omiin häihin ja meidän teemaamme liittyen. Toki bloggailu kaikesta häihin liittyvästäkin houkuttelee, mutta työssä käyvän opiskelijan elämä on hektistä :D

Buffet voisi siis olla samassa linjassa vaaleiden teemavärien kanssa....

Kuva
lolly buffet candy jar vintage table wedding How to Create a Candy Buffet
Kuva

Kuva


.... Tai olla iloisen värikäs ja hauska...

Kuva


Karkkibuffasta löytyy niin paljon tietoa ja ihania kuvia muista blogeista, joten siirryn minua tällä hetkellä  enemmän kutkuttavaan kakkubuffettiin.

Kakkubuffetin ideana on siis, että yhden hääkakun sijaan tarjolla on useampaa erilaista kakkua. Olen itse ajatellut tämän niin, että "pääkakku", josta siis myös hääpari leikkaa, olisi isoin ja tilattu. Olen ajatellut hääkakuksi jotain klassista, valkokuorrutteista kakkua. Täytteenä voisi olla raikas juustokakku.

Pääkakun lisäksi tarjoiltaisiin myös paria muuta vaihtoehtoa ja ehkä niin kovin ihania cupcakeja. Lisäkakut voisivat olla perinteisempi kermakakku ja minun rakastamani suklaakakku. Nämä kakut tulisivatkin sitten lähipiirista. Olen pyytänyt esimerkiksi veljeni avovaimon apua jo alustavasti. Hän harrastaa enemmän tai vähemmän kakkujen tekemistä ja on tehnyt todella upeita kakkuja juhliin. Äitini, toinen morsiusneidoistani ja yksi sukulainen ovat myös lupautuneet alustavasti auttamaan. Itsekin pidän kakkujen leipomisesta, mutta häitä edeltävälle päivälle en halua ottaa ylimääräistä stressiä. Sinä päivänä riittää varmasti miljoona muutakin hommaa. :)


Kuva


Cake On the Brain : wedding cake decor san francisco Cake Buffet Birthday Cake-Buffet-Birthday
Kuva

KuvaKuva
Kuva


Nyt päänvaivaa aiheuttaa vain kakkujen määrä. Jostakin luin, että kakkubuffettiin kannattaa varata 1,5 -kertainen määrä kakkua normaaliin verrattuna. Toisaalla taas oli kehotettu varaamaan kolminkertainen määrä. Itse olen ajatellut tuota 1,5-kertaista näin: Eli pääkakku olisi pakko valita vierasmäärän mukaan, ja lisäkakut sitten puolet ja puolet. Eli esimerkiksi 90 hengen vierasmäärälle tuo pääkakku olisi 90 hengen kakku ja lisäkakkuja (jos kaksi erilaista) olisi varattava 25 hengelle kumpaakin. Eli silloin niitä olisi suunnilleen kaksi 12 hengen kakkua kumpaakin. Näin kakkua varattaisiinkin oikeastaan kaiken kaikkiaan 140 hengelle eli tavallaan 50 annosta yli.  Miltäs kuulostaa? Meneekö roskiin kakkua vai loppuuko kesken? Ajattelin, että karkkibuffetin takia kakkujen määrää voisi myös laskea 70 hengen pääkakkuun ja 25/25 hengen lisäkakkuihin., jolloin määrä olisi yhteensä 120 hengelle. Onko parempia laskutapoja? :)

Kakkubuffetin ja karkkibuffetinhan voi myös yhdistää yhdeksi jälkkäribuffetiksi.Kuva
Kuva

KuvaKuvaKuva

Tähän loppuun vielä muutama kuva keväisestä reissusta ystävien kanssa Kakkugallerian kakkubuffettiin. <3

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=6cd5b60675&view=att&th=13f11dca037155bf&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P_BlFm16rmsjfmDKQsJaVWT&sadet=1370394431929&sads=Sgt6tCOH9BY7qc6sqO7oTptkkY4<3 Päivän hääkakku-kuva


Kuva

6 kommenttia:

 1. Miksi ette ota pääkakun rinnalle pieniä kuppikakkuja? Tuo kakkubuffa kuulostaa kyllä niin herkulliselta :P

  VastaaPoista
 2. No itse tällaisena kakkufriikkinä olen niin innostunut tuots kakkubuffasta :P ajattelin, että siinä voisi olla myös kuppikakkuja :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvän näkösiä kaikki buffat :) Itse ottaisin varmaan jälkkäribuffetin jos mahdollista, mutta pitää varmaan pysyä suunnitelmassa ja panostaa hyvään karkkibuffettiin. Kuppikakut on kyllä myös niin herkullisia!

  Löysin vasta blogisi ja huomasin että meillä on sama hääpäivä :)

  VastaaPoista
 4. Joo minäkin ajattelin, että jälkkäribuffet, jossa kakkuja, kuppikakkuja ja karkkia yhdessä :P

  Ja kiva että olet löytänyt blogini :)Voidaankin hehkuttaa ja jännittää sitten lähemmin päivää yhdessä ;)

  VastaaPoista
 5. patterns for bridal dresses
  wedding dresses qld
  wedding dress somersby
  formal dresses nsw
  Only the most beautiful dresses are thought for a perfect beauty like you!Let us buy sexy dresses for great day.http://www.minel.com.au

  VastaaPoista
 6. Do you need to go to a prom? And you want to buy a beautiful prom dress but only to find all of these in the shops are too expensive. So come to have a look there http://www.jadegown.com.au/ You will not be disappointed.

  VastaaPoista