lauantai 8. kesäkuuta 2013

Parkettien partaveitset..

Olen ehdottoman varma siitä, että tämä pari suuntaa häätanssikurssille. Olemme nimittäin tanssineet sulhon kanssa Vanhojen tanssit vuonna nakki yhdessä ja TIEDÄN, että herra sulhasella on kaksi vasenta jalkaa. Tai no sekin on lievä ilmaus.

Eli olenkin yrittänyt kysellä kokemuksia häätanssikursseista pääkaupunkiseudulla. Ja koska meillä tanssitaan siis häätanssi, ei valssia, niin pelkkä häävalssikurssi (niitä järjestetään ainakin intensiivisinä yhden tanssin kursseina) ei käy. Tarvitsemme siis kurssin, jossa opetellaan muitakin tansseja, ja jossa olisi mieluiten mahdollisuus ottaa yksi tai kaksi yksityistuntia.

Kuva


Tässä listattuna nyt siis muutama häävalssikurssi, jos tämä vaikka kanssamorsiamia auttaa. :) Olisin enemmän kuin kiitollinen, jos joku osaisi kertoa kokemuksensa omalta kurssilta, hinta-laatu -suhteelta ym. Ja etenkin jos on osallistunut kurssille, jossa opetellaan muutakin kuin valssia. Nämä tiedot on siis saatu kyseisten tanssikoulujen nettisivuilta.

1. Tanssikoulu Blomqvist

"Häävalssikurssi on "yhdenkerrankurssi", jossa opitte perushäävalssin sekä siihen liittyvän etiketin. -- (yhden kerran tehokas ryhmätunti)
Hinta 35€/parilta. 

Yksityistunneilla voitte hioa häävalssinne mahdollisimman kauniiksi, teille sopivaksi musiikinkin huomioiden." 
Hinta 50€/parilta/30 min (yleensä koreografia kuuluu hintaan) 


2. Studio High Heels

”Kurssi on tarkoitettu hääpareille ja häihin osallistuville.
Kurssilla käydään läpi valssin perusteet, käännökset, suositustempot (soittonopeudet) valitulle valssille ja pitkän puvun tai laahuksen asettamat vaatimukset. ”
Kesto 1,5 tuntia
Hinta 20 euroa/hlö (yht. 40€/pari)

”Jos kaipaat kurssin lisäksi vielä henkilökohtaisempaa opetusta häävalssiin/tanssin, niin se onnistuu hyvin! Hääparit voivat halutessaan ottaa yksityistunteja esim. tangosta, rumbasta, foxista, sambasta, salsasta..”
Hinta 90€/pari, kolmen kerran paketti 250€

HUOM! Mahdollisuus myös paritanssikurssiin.


3. Tanssikoulu Elina Keskitalo

”Intensiivikurssi valssin perusteiden oppimiseen. Kurssista hyötyvät myös juhlavieraat.”
Kesto 1,5 tuntia
Hinta 25€/henkilö (yht. 50€/pari)

Yksityistunnit häävalssin opetteluun
Hinta 67€/60 min/pari

HUOM!
Mahdollisuus myös paritanssikurssin.


4. Paritanssikoulu/Tanssikoulu Matleena

”Opi häätanssien perusteet"
Kesto  3x60 min
Hinta 90€/pari

Yksityistunti
60€/60 min/pari, Häätanssi koreografia + 2 tanssituntia 150€

HUOM! Mahdollisuus myös paritanssikurssiin


5. Tanssikoulu Ketonen

Kevään häävalssikurssi yhteensä
Kesto 4x45 min oppituntia
Hinta 45€/pari

Tanssin yksityistunnit
55€/45min /pari

Sitten on vielä Espoon työväenopistolla ainakin joku häätanssikurssi. En tiedä saako sinne mennä Helsingissä asuvat ( Espoossa siis juhlapaikka). Helsingin aikuisopisto ei ollut vielä julkaissut häätanssikursseista, eivätkä ne kuuluneet ainakaan kesän ohjelmistoon. 

Kuva


Kaikki nuo kurssit tuntuvat olevan hääVALSSIkursseja, vaikka minä haluaisin monipuolisemman hääTANSSIkurssin. Muistan kun aiemmin talvella näitä etsin, niin silloin niitä myös oli. Siis semmoisia, missä harjoiteltiin tyyliin 4-6 perus häissä tanssittavaa tanssia.. Huoh, kylläpä on vaikeaa taas :D Ihan paritanssikurssille emme ole ajatelleet osallistuvamme nimittäin. 

Kuva

Mitäs mieltä olette muuten häätanssista? Mennäänkö ihan perinteisin valssin menoin? Joku muu häätanssi kenties? Hidas ja tunnelmallinen vai hauska ja varmasti muistettava? Ei valssia ollenkaan? ;) Mies haluaisi meille tuollaisen rennon ohjelmanumero-tyylisen tanssin. Itse en ole asiasta niin innostunut, vaikka hauskoja ovatkin. Minulle itselleni ehdoton nounou on "halailu"-tanssi, jossa siis keinutaan vain yhdessä, itse haluan jonkin (edes hyvin simppelin) koreografian. Tulee muuten liikaa mieleen koulun discot ja niitä tilanteita sai nolostella ala-asteella jo ihan tarpeeksi ;)


Kuva


Paljastan häätanssi-kappaleemme sitten vähän myöhemmin, mutta etukäteen voin vinkata, että kyseessä on englanninkielinen kappale <3 Ensimmäinen valssi tulee olemaan sulhasen vanhempien valssi näillä näkymin ;) 


<3 Tähän loppuun vielä päivän kevennystä tanssin merkeissä..


 

2 kommenttia:

  1. Do you need to go to a prom? And you want to buy a beautiful prom dress but only to find all of these in the shops are too expensive. So come to have a look there http://www.clavonna.com/ You will not be disappointed.

    VastaaPoista